an image

Kies je eigen weg

Om echt veilig de weg op te kunnen, moet je het naar je zin hebben. Je hebt je aandacht voor honderd procent bij het verkeer nodig. Dus doen we alles om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Om te beginnen heb je tijdens je hele "loopbaan" dezelfde instructeur. Zo leer je elkaar door en door kennen, en dat werkt beter. Jouw instructeur is er ook bij als je afrijdt. Je doet echt samen examen. Ook rij je van begin tot eind in dezelfde auto. Geen verrassingen dus. Naast de standaard praktijklessen kun je ook kiezen voor de spoedcursussen. Verder geven we herhalingslessen en opfriscurssusen.Nieuws

Nieuw telefoonnummer klantenservice CBR: van 0900 naar 088

Onze klanten kunnen ons vanaf 29 september bereiken via een nieuw telefoonnummer, namelijk: 088 227 77 00. We nemen daarmee afscheid van het bekende nummer 0900 0210.

Gezondheidsverklaring voor rijexamen zelf invullen 5-10-2017

Vanaf 1 november 2017 is het niet langer mogelijk om via TOP internet een Eigen verklaring in te dienen voor uw kandidaten. Dit heeft het CBR besloten, omdat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn gezondheidsgegevens. Door zelf de Gezondheidsverklaring in te vullen, denkt een kandidaat bewust na over de vragen over zijn gezondheid. Bovendien zijn deze gegevens persoonlijk en zeer vertrouwelijk. Ook verandert per 1 november 2017 de naam Eigen verklaring in Gezondheidsverklaring. Beide namen verwijzen naar hetzelfde document.

2 to Drive / Begeleid Rijden

De proef met Begeleid Rijden (2toDrive) voor 17-jarige automobilisten gaat naar alle waarschijnlijkheid zonder vertraging in november van start.
-Lees verder

Machtig jouw autorijschool met DigiD.

Voordat de rijschool het praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij...
-Lees verder

“CBR sluit winterse periode af met 24.000 uitgestelde examens Bijna alle examens weer goed op gang.”
-Lees verder

Per 1 maart 2009 wordt het praktijkexamen voor de personenauto licht aangepast. Bij het onderdeel zelfstandig route rijden worden de zogeheten coordinatiepunten...
-Lees verder

Het vernieuwde praktijkexamen is op 1 januari 2008 ingevoerd en is bedoeld om het ongevallencijfer onder beginnende bestuurders omlaag te brengen.
-Lees verder

Autorijschool Tienkamp rijdt in Alkmaar, Heerhugowaard, Sint Pancras, Noord en Zuid Scharwoude, Broek op Langedijk, Obdam, Hensbroek, Ursem, Stompetoren, Bergen en Schoorl.