an image

Machtig jouw autorijschool met DigiDVoordat de rijschool het theorie- en/of praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een examen of toets voor je heeft gereserveerd of als je deze is verschoven. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch voor jouw rijschool beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR.

Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD. DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef deze nooit aan een ander. In de flyer staat precies wat je moet doen om je rijschool te machtigen. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd. Wil je de machtiging eerder intrekken, lees dan eerst de machtigingsvoorwaarden.

Tip:

Noteer bij de aanvraag van je DigiD de door jou gekozen gebruikersnaam. Deze heb je - samen met de per post te ontvangen activeringscode - nodig om je DigiD te activeren. Als je deze vergeet kun je namelijk pas na 20 dagen een nieuwe aanvraag voor DigiD indienen!

Reservering

Je rijschool verzorgt de aanvraag van het theorie- en/of praktijkexamen. Die kan daarbij rekening houden met de dagen waarop je geen examen kunt doen, bijvoorbeeld door schoolexamens of vakantie.

Bij de examenaanvraag hoort je Eigen verklaring, een formulier met tien vragen over je gezondheid. Dit formulier wordt door je rijschool digitaal naar het CBR gezonden, behalve als je een of meerdere vragen met 'Ja' moet beantwoorden. In dat geval vul je een papieren Eigen verklaring in, die je rijschool naar het CBR stuurt.

Bij de meeste rijscholen kun je, in overleg met je instructeur, zelf je ideale tijdstip van afrijden bepalen.

- Bron: CBR

Terug

Autorijschool Tienkamp rijdt in Alkmaar, Heerhugowaard, Sint Pancras, Noord en Zuid Scharwoude, Broek op Langedijk, Obdam, Hensbroek, Ursem, Stompetoren, Bergen en Schoorl.